UIT DE KLEI NAAR DE KEUKEN

Friet van de Tijger garandeert constante kwaliteit. Wij gebruiken één type Zeeuwse aardappel (de Agria) die zo duurzaam mogelijk geteeld wordt in de vaste kleigrond. De samenstelling van de grond in Zeeland is compacter en ziltig en zorgt ervoor dat de aardappel harder moet werken om te groeien. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een aardappel uit de Noordoostpolder. Uit verschillende testen blijkt dat “onze aardappel” verreweg de beste frituuraardappel is.

ALTIJD WEER DEZELFDE AARDAPPEL

We werken samen met onze teler om een zo goed mogelijk product neer te zetten. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld over de juiste groeimethode en het laten uitharden van de aardappelknol in de kleigrond. Maar ook het ideale onderwatergewicht wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Dit garandeert immers mede de bakkwaliteit van de aardappel. En dan heb je ook wat! Het resultaat is een constante kwaliteit het hele jaar door en de zekerheid dat er altijd genoeg voorraad is.

HANDWERK TOT OP DE MILLIMETER

De gewassen aardappel wordt met de hand gesneden en ook het bakproces gebeurt handmatig. Kleinere delen worden verwijderd zodat er alleen maar mooie lange frieten overblijven. We maken ze in twee maten: 10 en 15 mm dik en bakken in de meest hoogwaardige olie die er is.

LEKKER KOEL IN EEN KRAT

Na het voorbakken worden de frieten onmiddellijk terug gekoeld in onze koelcellen, zodat ze optimaal voorbereid worden geleverd. Dit gebeurt in handzame kratten van rond de 8 kilo. Meer gewicht willen we niet in de kratten, om te voorkomen dat onze frieten ‘in de verdrukking’ komen. Je kunt bij ons zes dagen per week bestellen: van maandag tot en met zaterdag. Als je ’s avonds of ’s nachts bestelt, staat de verse Friet van de Tijger de volgende dag voor 12.00 uur in je keuken!

EERLIJKE PRIJS VOOR DE BOER

In de jaren 70 waren wij ongeveer 20% van ons inkomen kwijt aan voedsel. Tegenwoordig is dat ongeveer de helft. Voedsel is goedkoop geworden. Door de lage voedselprijs wordt het milieu belast, wordt voedsel verspild en verdient de boer te weinig. De overheid stelt steeds meer eisen aan de boeren voor gewasbestrijding en duurzaamheid. Dat vraagt investeringen en meer arbeidstijd. Ook inkopers en supermarkten stellen hogere eisen, maar zijn niet bereid een hogere prijs te betalen.

Friet van de Tijger neemt de aardappels rechtstreeks af van de boer en betaalt hem daarvoor een eerlijke prijs! Zo krijgen wij de kwaliteit die we wensen en heeft de boer profijt van zijn extra inspanningen.